divendres, 20 de novembre de 2015

ITINERARI PER TERRASSA, VIATJANT EN EL TEMPS, AMB ELS ALUMNES DE CE GRESOL


Us mostren una ruta per la nostra ciutat, esperem que us agradi. Hem fet un itinerari que de ben segur no us decebrà. Podreu veure alguns dels llocs més emblemàtics de Terrassa i de gran interès històric, fent un viatge en el temps: des del Modernisme fins a l'època del romànic.NOM DE LA RUTA

UN VIATGE A TERRASSA RECULANT EN EL TEMPS: DEL MODERNISME AL ROMÀNIC  

POBLACIÓ

TERRASSA

COMARCA
VALLÈS OCCIDENTAL

MITJÀ DE TRANSPORT

Autocar i a peu

DURADA

Tot el dia
 (Des del matí fins després de dinar)


ITINERARI

-Sortirem de l’escola amb l’autocar fins arribar al Parc de Sant Jordi, on esmorzarem abans de començar el nostre recorregut. Allà visitarem La Masia Freixa, una de les joies del Modernisme terrassenc.

-Després anirem al centre de la ciutat, passarem per davant de l’Ajuntament, pel costat de la Torre del Palau i per la Plaça vella, lloc on se celebren concerts del festival de jazz, on les nostres colles pugen els castells espectaculars...

-Tot seguit ens dirigirem fins al Conjunt Monumental d’Ègara (una de les meravelles del romànic català), format per les esglésies de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria.

-Un cop finalitzada la visita guiada pels alumnes, anirem a dinar a un parc veí que té el simbòlic nom de Parc de Vallparadís i que comprèn la vall dels torrents de Vallparadís i Montner i creua la ciutat de nord a sud. Amb una extensió de 395.500 m2, és un dels parcs urbans més gran de Catalunya.

-Després d’haver dinat i jugat, ja ens podrem disposar a tornar a l’escola.


MONUMENTS D’INTERÈS

-La Masia Freixa ( modernista)
-Ajuntament de Terrassa (neogòtic)
-La Torre del Palau ( medieval)
-Conjunt Monumental d’Ègara, format per les esglésies de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria (romànic)RELLEU, CULTIUS, VEGETACIÓ, FAUNA

-Terrassa se situa al costat del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obach; així, doncs, en el seus entorns trobem boscos d’alzines i pins típicament mediterranis on viuen esquirols, conills, senglars... entre d’altres d’altres espècies.

-El lloc de la ciutat en el qual dinarem, el Parc Vallparadís,  presenta diferents ambients on es poden observar més de 30 espècies d’ocells durant l’any i una seixantena d’arbres i arbustos diferents. Entre ells, destaquem:
  • Vegetació típica d’aiguamolls : lliri groc i candís.
  • Els roures, les alzines, els faigs, els cirerers, el llorer… l’om de Sibèria (sí, sí, de Sibèria!), el canyís del Japó i altres arbres nord-americans.
  • El tòtil, un amfibi que viu a una de les grans basses.
  • En un llac hi conviu una família de Polles d’aigua amb tortugues de Florida i peixos domèstics.QUÈ CAL EMPORTAR-SE

-Calçat còmode, ja que el recorregut és a peu.
-Esmorzar
-Dinar
-Molta il·lusió i ganes de passar-ho bé.

                            
FOTOGRAFIES


ITINERARI: UN VIATGE A TERRASSA RECULANT EN EL         TEMPS, DEL MODERNISME AL ROMÀNIC Masia Freixa- Parc Sant Jordi 


Ajuntament


La Torre del Palau


Plaça Vella


Conjunt Monumental d’Ègara


                                                                  Parc Vallparadís