dimarts, 17 de novembre de 2015

Ruta per l'Anoia

Compartim amb vosaltres la nostra ruta.
Aprofitant una sortida que hem fet a principi de curs, hem creat aquest itinerari per a que tots puguem gaudir-ho. Igualada, Capellades i Collbató són les poblacions per on ens mourem i podrem visitar museus, coves i coses molt interessants.
Esperem que us agradi tant com a nosaltres!!!NOM DE LA RUTA
Igualada – Capellades - Collbató

POBLACIÓ
Igualada

COMARCA
Anoia

MITJÀ DE TRANSPORT
Autobús

DURADA
1 dia escolar

ITINERARI

Sortim d’Igualada a i agafem la C-15 fins arribar a Capellades on entrarem i ens adreçarem al museu Paperer de la ciutat. Un cop feta la visita es pot esmorzar en un parc que està just al costat.
Acabat l’esmorzar agafem l’autobús i retornem per la C-15 fins just abans d’entrar a Igualada on agafarem l’A-2 direcció Barcelona. Sortirem a Collbató on ens adreçarem a la zona de les coves de salnitre. Un cop allà hem de fer una caminada de 20 minuts per muntanya per tal d’accedir a l’entrada. Després de fer la visita ens dirigim a la zona de pícnic que hi ha als peus de les coves i es pot dinar tranquil·lament. Finalment retornem a Igualada per l’A2.


MONUMENTS D’INTERÈS

Museu Paperer de Capellades
Coves de Salnitre de Collbató

RELLEU, CULTIUS, VEGETACIÓ, FAUNA
El relleu és a la zona de la depressió central de Catalunya.

Vegetació: Zona de segarrenca, amb boscos de pins, roures, alzines, romaní i farigola. Hi ha camps de conreu, cereals i oliveres.

Animals: Guineus, conills i porcs senglars.


QUÈ CAL EMPORTAR-SE

Esmorzar dinar i beguda
DIFICULTATS

Per minusvàlids no és possible pujar a les coves ja que hi ha un camí de 20 minuts que no està preparat per tal de poder fer-ho amb cadira de rodes o crosses.
ALTRES SUGGERIMENTS

És una sortida molt bona per treballar diversos aspectes de medi social al nivell de 4t de primària.