ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA
les nostres receptes
Si us voleu llepar els dits, proveu
el nostre suggeriment de menú terrassenc:
Són receptes pensades per a dues
persones.
ESCOLA
|
POBLACIÓ
|
COMARCA
|
CE GRESOL
|
TERRASSA
|
VALLÈS
OCCIDENTAL
|
PRIMER PLAT:
Escalivada amanida amb trossets d’all
|
||
INGREDIENTS
-1 pebrot vermell (dels nostres
horts).
-1 albergínia (dels nostres
horts).
-1 ceba dolça.
-2 grans d’all.
-Oli (de la comarca).
-Sal.
|
PROCÉS D’ELABORACIÓ
-Agafem el pebrot i l’albergínia
i els untem amb oli abans de posar-los sencers al forn, això ens serà molt
útil a l’hora de treure’ls-hi la pell.
-Pelem la ceba.
-Ho posem tot dins d’una safata
(pebrot, albergínia i ceba) i ho col·loquem al forn fins que es cogui.
-Ho deixem refredar i hi traiem
la pell externa.
-Ho tallem petit.
-Ho amanim amb un bon raig d’oli,
amb una mica de sal i amb els trossets d’all tallats molt petits.
|
|
SEGON PLAT: Mongetes del ganxet amb botifarra de terragada
|
||
INGREDIENTS
-Mongetes del ganxet ja cuites
-1/5 ceba (petita).
-500 grams de pernil.
-300 grams mongetes cuites del
ganxet.
-1 botifarra terragada (típica de
la nostra ciutat).
-1 tassa (mida cafè) de brou de
pollastre.
|
PROCÉS D’ELABORACIÓ
-Posem oli en una paella i coem
la botifarra.
-Amb el mateix oli fregim la ceba
que abans hem tallat molt petita.
-Tot seguit hi posem el pernil
tallat també en trossos molt petits.
-Hi afegim les mongetes per tal
que es coguin una mica.
-Hi posem el brou i deixem que
tot es vagi coent durant uns tres minuts.
-Ho servim en una safata junt amb
la botifarra.
|
|
POSTRES: Pastisset la torreta del palau
|
||
INGREDIENTS:
(per a
12 pastissets)
-2 ous grans.
-175 g de sucre. -60 ml de llet. -190 g d’oli d’oliva arbequina. -210 g de farina. -2 culleradetes de mel. -5 g de llevat. -Un pessic de sal. -Pell ratllada d’una llimona.
-Motlles de
paper en forma de cilindre, imitant la torre del palau de Terrassa.
|
PROCÉS D’ELABORACIÓ
- Bat els ous amb el sucre fins que estiguin ben
escumosos durant uns 5 minuts.
- Afegeix la llet, la mel i barreja bé. - Incorpora l’oli a poc a poc sense deixar de batre. -Finalment, afegeix la farina, el llevat, la sal i la pell de llimona ratllada i bat 1 minut més a velocitat alta. -Deixa reposar la massa a la nevera 24 hores. -L’endemà, treu la massa de la nevera i després bat una mica. Reparteix la massa en 12 motlles de paper. Si vols pots empolvorar una mica de sucre per sobre per aconseguir una cobertura una mica cruixent just abans d’enfornar. - Preescalfem el forn a 250 º C i quan posis les magdalenes, baixa la temperatura a 190 º C i ja les pots coure durant 14 minuts. |
Bon profit!