dimarts, 23 de febrer del 2016

ESCOLA GRESOL: MENÚ TERRASSENC

ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA  

les nostres receptes


Si us voleu llepar els dits, proveu el nostre suggeriment de menú terrassenc:
Són receptes pensades per a dues persones.

ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA

CE GRESOL


TERRASSA

VALLÈS OCCIDENTAL

PRIMER PLAT:  Escalivada amanida amb trossets d’all


INGREDIENTS

-1 pebrot vermell (dels nostres horts).
-1 albergínia (dels nostres horts).
-1 ceba dolça.
-2 grans d’all.
-Oli (de la comarca).
-Sal.




PROCÉS D’ELABORACIÓ

-Agafem el pebrot i l’albergínia i els untem amb oli abans de posar-los sencers al forn, això ens serà molt útil a l’hora de treure’ls-hi la pell.
-Pelem la ceba.
-Ho posem tot dins d’una safata (pebrot, albergínia i ceba) i ho col·loquem al forn fins que es cogui.
-Ho deixem refredar i hi traiem la pell externa.
-Ho tallem petit.
-Ho amanim amb un bon raig d’oli, amb una mica de sal i amb els trossets d’all tallats molt petits.


SEGON PLAT: Mongetes del ganxet amb botifarra de terragada


INGREDIENTS

-Mongetes del ganxet ja cuites
-1/5 ceba (petita).
-500 grams de pernil.
-300 grams mongetes cuites del ganxet.
-1 botifarra terragada (típica de la nostra ciutat).
-1 tassa (mida cafè) de brou de pollastre.



PROCÉS D’ELABORACIÓ

-Posem oli en una paella i coem la botifarra.
-Amb el mateix oli fregim la ceba que abans hem tallat molt petita.
-Tot seguit hi posem el pernil tallat també en trossos molt petits.
-Hi afegim les mongetes per tal que es coguin una mica.
-Hi posem el brou i deixem que tot es vagi coent durant uns tres minuts.
-Ho servim en una safata junt amb la botifarra.


POSTRES: Pastisset la torreta del palau


INGREDIENTS:
(per a 12 pastissets)

-2 ous grans.
-175 g de sucre.
-60 ml de llet.
-190 g d’oli d’oliva arbequina.
-210 g de farina.
-2 culleradetes de mel.
-5 g de llevat.
-Un pessic de sal.
-Pell ratllada d’una llimona.
-Motlles de paper en forma de cilindre, imitant la torre del palau de Terrassa.







PROCÉS D’ELABORACIÓ

- Bat els ous amb el sucre fins que estiguin ben escumosos durant uns 5 minuts.
- Afegeix la llet, la mel i barreja bé.
- Incorpora l’oli a poc a poc sense deixar de batre.
-Finalment, afegeix la farina, el llevat, la sal i la pell de llimona ratllada i bat 1 minut més a velocitat alta.
-Deixa reposar la massa a la nevera 24 hores.
-L’endemà, treu la massa de la nevera i després  bat una mica. Reparteix la massa en 12 motlles de paper. Si vols pots empolvorar una mica de sucre per sobre per aconseguir una cobertura una mica cruixent just abans d’enfornar.
- Preescalfem el forn a 250 º C i quan posis les magdalenes, baixa la temperatura a 190 º C  i ja les pots coure durant 14 minuts.



Bon profit!