dijous, 25 de febrer de 2016

ESCOLÀPIES IGUALADA - MENÚ ANOIENC -


ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA  


les nostres receptes




ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA
Escolàpies Igualada
Igualada
Anoia

PRIMER PLAT: CIGRONETS DE L’ALTA ANOIA

INGREDIENTS
·         400 gr. de Cigronets de l'Alta Anoia cuits
·         4 carxofes
·         12 escamarlans
·         8 olives negres
·         100 gr. de bacó
·         Ceba, all, julivert, oli, sal i pebre .










PROCÉS D’ELABORACIÓ

·         Confitem les carxofes prèviament tallades a quarts, en oli a 80ºC.
·         Pelem la cua dels escamarlans sense separar-la del cap.
·         Tallem les olives en trossets.
·         Tallem el bacó a trossets. En una paella amb una mica d'oli saltem els escamarlans i els reservem.
·         En el mateix oli hi posem les olives, la ceba tallada petita i el bacó, sofregint tot junt.
·         A continuació hi afegim els Cigronets cuits, l'all i el julivert picats i ho saltem perquè agafin tots els aromes.
·         Ho emplatem col·locant les carxofes i els escamarlans al damunt.


SEGON PLAT: Quiche de salmó i formatge Blau de Veciana


INGREDIENTS
  • 8 - Ous
  • 300g - Salmó fumat tallat a daus
  • 100g - Formatge Blau de Veciana tallat a daus
  • 250 ml - Nata per cuinar
  • 10 - Olives negres
  • 1 - Ceba tendra
  • 50g - Formatge parmesà
  • Alfàbrega picada (2 cullerades)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Mantega
  • Necessitarem un motlle rodó









PROCÉS D’ELABORACIÓ
  1. Primer de tot unteu un motlle rodó, d'uns 26 cm de diàmetre (un pam llarg), amb una mica de mantega. Es pot utilitzar una llauna gran de conserves a la que haguem tret el fons.
  2. Tot seguit, pre-escalfeu el forn a 150º.
  3. Piqueu  la ceba ben fina i ofegueu-la en un paella amb una mica d'oli durant  2-3 minuts, fins que estigui transparent però no daurada.Un cop cuita,  retireu la ceba del foc. Deixeu que es refredi i afegiu-hi el parmesà i  l'alfàbrega picada. Penseu que l'alfàbrega seca perd molt, així que si  no en teniu de fresca val més que empreu julivert. Jo sempre tinc a casa  uns sobrets d'alfàbrega fresca picada.No  és com acabada de picar però és molt millor que la seca.
  4. A  continuació, bateu els ous i la nata conjuntament. Un cop sigui ben  homogeni, afegiu-hi la ceba picada, les olives sense pinyol i el salmó  tallat a daus. Mescleu-ho bé, però anant en compte de no malmetre el  salmó.
  5. Aboqueu la mescla al motlle que havíeu preparat abans amb  la mantega i afegiu els daus de formatge Blau de Veciana per sobre de manera que  quedin flotant.
  6. Finalment, només queda coure la quiche al forn durant uns 45 minuts o fins que la part superior estigui ben daurada.
  7. Podeu  servir la quiche calenta, temprada o freda. Si voleu, la podeu preparar  amb antelació i reescalfar-la uns segons al microones, encara que és millor defugir del seu ús. A nosaltres, com  ens agrada més és a temperatura ambient.


POSTRES: Magdalenes Anisades

INGREDIENTS
·         250g de sucre.
·         250g de farina
·         4 ous
·         150g oli de girasol
·         100ml de llet
·         1 sobre de llevat
·         1 rajolí d'anís








PROCÉS D’ELABORACIÓ
·         Escalfeu el forn a 200º
·         Barregeu els ous amb el sucre fins que quedi una massa esponjosa i blanquinosa.
·         Afegiu l'oli, la llet i el rajolí d'anís.
·         Abocar-hi la farina i el llevat remenant suaument.
·         Repartiu la massa en els motlles a uns 3/4 de la seva capacitat.
·         Empolsineu-les amb una mica de sucre.
·         Poseu-les al forn uns 15 minuts.