dimarts, 20 d’octubre de 2015

C.E. GRESOL

Hola a tothom! 
Som alumnes de 3r i 4t de Primària del CE Gresol. 
La nostra escola pertany a Terrassa, però es troba situada al mig del bosc i de la natura, tenim aquest gran privilegi. Coneixeu la muntanya de Sant Llorenç del Munt? Doncs des d’algunes aules la veiem quasi a tocar. 
Per si no coneixeu la nostra ciutat, us direm que es troba al Vallès Occidental, de fet és capital de comarca junt amb Sabadell.
Terrassa té un origen molt llunyà situat en l’època dels romans. A l’edat mitjana tenia un castell, de fet en el centre de la ciutat encara en conservem una torre de defensa (Torre del Palau); d’aquesta mateixa època trobem una de les joies de l’art romànic català: el Conjunt Monumental d'Ègara, format per les esglésies de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria. 
La nostra ciutat ha estat lloc d’acollida des de sempre de persones d’indrets diferents i això vol dir que és un lloc especial. En el segle passat va ser un centre industrial importantíssim, gent de tot l’estat s’hi va instal·lar i actualment encara és una població oberta i solidària vers persones d’altres indrets més llunyans. 
Passejant per la ciutat podem veure antigues fàbriques reconvertides en museus, negocis... Sabeu que cada any celebrem una fira modernista? Sí i tenim edificacions molt boniques d’aquest estil. També som famosos pel  nostre festival de jazz, pels equips l’hoquei herba i per les dues colles de castells (els castellers i els minyons) entre d’altres coses.

En definitiva, la nostra és una ciutat que heu de conèixer. Animeu-vos a visitar-la!