dissabte, 30 d’abril de 2016

CE GRESOL: FESTA MODERNISTA DE TERRASSA


Cada any, al mes de maig, i en plena primavera, se celebra la Fira Modernista de Terrassa. Durant tot un cap de setmana, si visiteu la nostra ciutat, podreu viatjar en el temps per reviure la Terrassa de fa cent anys, la Terrassa modernista.

L’ambientació dels carrers i places, els espectacles teatrals i musicals, les exposicions i les activitats ens transporten a aquell període històric de finals del segle XIX i principis del XX, quan Terrassa, com altres ciutats de Catalunya, van viure una etapa especialment de progrés amb la indústria tèxtil com a gran motor econòmic i amb el Modernisme com a moviment cultural i artístic.

Al llarg de tot un cap de setmana, i entorn del magnífic edifici modernista de la Masia Freixa, es troba el Mercat Modernista. Aquest Mercat d’artesania i alimentació ofereix una diversitat de parades, amb productes i articles elaborats seguint els processos naturals i artesanals de fa cent anys enrere. El Mercat Modernista es complementa amb els diferents tallers participatius i les demostracions d’oficis que ens ofereixen els mestres artesans d’oficis antics: forjadors, ceramistes, vitrallers, ferradors de cavalls, boters, llauners, adobers, picapedrers, orfebres, treballs d’alabastre, lutiers, teixidors, cistellers, esclopers...


La XIV Fira Modernista de Terrassa, se celebrarà del 6 al 8 de maig de 2016. No us ho perdeu!

Davant de l'Ajuntament

Fira d'artesans al voltant de la Masia Freixa