ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA
les nostres receptes
ESCOLA
|
POBLACIÓ
|
COMARCA
|
|
Escolàpies Igualada
|
Igualada
|
Anoia
|
|
PRIMER
PLAT: CIGRONETS DE L’ALTA ANOIA
|
|||
INGREDIENTS
·
400
gr. de Cigronets de l'Alta Anoia cuits
·
4
carxofes
·
12
escamarlans
·
8
olives negres
·
100
gr. de bacó
·
Ceba,
all, julivert, oli, sal i pebre .
|
PROCÉS D’ELABORACIÓ
·
Confitem les carxofes prèviament tallades a quarts, en
oli a 80ºC.
·
Pelem la cua dels escamarlans sense separar-la del cap.
·
Tallem les olives en trossets.
·
Tallem el bacó a trossets. En una paella amb una mica
d'oli saltem els escamarlans i els reservem.
·
En el mateix oli hi posem les olives, la ceba tallada
petita i el bacó, sofregint tot junt.
·
A continuació hi afegim els Cigronets cuits, l'all i
el julivert picats i ho saltem perquè agafin tots els aromes.
·
Ho emplatem col·locant les carxofes i els
escamarlans al damunt.
|
||
SEGON PLAT: Quiche de salmó i formatge Blau de Veciana |
|||
INGREDIENTS
|
PROCÉS D’ELABORACIÓ
|
||
POSTRES:
Magdalenes Anisades
|
|||
INGREDIENTS
·
250g de sucre.
·
250g de farina
·
4 ous
·
150g oli de girasol
·
100ml de llet
·
1 sobre de llevat
·
1 rajolí d'anís
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
·
Escalfeu el forn a 200º
·
Barregeu els ous amb el sucre fins que quedi una massa
esponjosa i blanquinosa.
·
Afegiu l'oli, la llet i el rajolí d'anís.
·
Abocar-hi la farina i el llevat remenant suaument.
·
Repartiu la massa en els motlles a uns 3/4 de la seva
capacitat.
·
Empolsineu-les amb una mica de sucre.
·
Poseu-les al forn uns 15 minuts.
|