dimecres, 13 de gener de 2016

LA LLEGENDA. CE GRESOL 3r i 4t de Primària

Ja us vam dir que la nostra escola està a tocar amb la muntanya de Sant Llorenç del Munt. De totes les llegendes pròpies de la nostra zona i ciutat, la que hem triat i ens agrada més per explicar-vos se situa en aquesta muntanya que tenim tan propera.

Llegiu-la, esperem que us agradi.

La llegenda del drac de Sant Llorenç del Munt

Segons la tradició, el drac de la muntanya de Sant Llorenç del Munt fou portat pels sarraïns quan era molt petitet. El tenien amagat en una cova i l'alimentaven amb bous, bens, cavalls i altres animals de grans dimensions. Era un drac molt afamat que tenia molta, molta gana.

Quan els sarraïns se n'anaren, el drac, sol i gran com s'havia fet, sortí de la cova, i va causar mil estralls pels entorns. Tan aviat caminava i corria, com amb un vol se n'anava a gran distància o nedava pels rius. Tots els elements li eren favorables i ningú no el podia combatre ni aturar. Els habitants d'aquell lloc demanaren ajut  al comte de Barcelona, que envià els seus millors cavallers a lluitar contra la fera. Aquests fracassaren i, finalment, va ser el mateix comte qui s'enfrontà al drac.

S'explica que el comte va fer construir una mena de gàbia, amb espases i llances, i es col·locà al seu interior. El drac, en veure'l, s'hi posà al damunt i quedà mig ferit per les punxades dels ferros de la gàbia. Aleshores, el comte s'hi encarà i, quan la bèstia volgué agafar el vol, el va retenir agafant-li una pota. Ben agafat, no parava d'anar clavant-li llançades al mig del cos. La bèstia s'anà dessagnant i perdent força, fins a caure a terra, on el comte la rematà.A partir d’aquell moment els habitants de la zona van poder viure en pau.

Si pugeu a la Mola, a dalt de la muntanya de Sant Llorenç, possiblement passareu per davant de la Cova del Drac; heu de saber que és precisament en aquest indret on vivia aquest animal ferotge.

A través d’aquest dibuix us podreu fer una idea de com era el drac de Sant Llorenç del Munt.